söndag 1 mars 2009

Lapphobby

Självklart är jag också medlem i den mycket syglada föreningen Lapphexorna här i Göteborg. Vi har ett möte en gång om månaden då vi bl.a. visar och berättar om våra senaste arbeten.
Vi syr rara pyttetäcken som vi lämnar till Mölndals Sjukhus neonatalavdelning. Den nyblivna mamman får välja ett sådant täcke att ta med sig hem när hon lämnar sjukhuset med sitt lilla knyte.
Här mitt senaste pyttetäcke-skapelse:

... och en tidigare skapelse i samma storlek, 50x70 cm! Passande för en liten människa stor (liten!) som ett smörpaket!

Vi har också syträffar då o då och så anordnar vi egna utställningar ibland eller så deltar vi i större evenemang.
Förra året hade vi t.ex. en stor egen utställning i Sjöfarsmuseet med temat Sjö som sig bör, under flera månader. Den blev en succé!
Några bilder därifrån.
Först ordet Lapphexorna med signalflaggor!

Sjörövare!

Några sjötäcken

Fler sjötäcken


Just nu förbereder vi oss att delta i det stora evenemanget Nordisk Quilteträff, NQT, som äger rum här i Göteborg under Kristi Himmelfärdshelgen 20-24 maj. Den utställningen kommer säkert att överträffa allt jag har sett förut!
Utställningen är öppen för alla intresserade, välkomna! Mer info finns på deras egen hemsida: http://www.rikstacket.com/medlem/norrdiskquilttraff2009.pdf

Igår var jag på Symässan här i Göteborg. Det är en begivenhet som inträffar både vår och höst och får oss tygtokiga lappsömmerskor att vallfärda till nämnda mässa.
Där trängs vi sedan och vänder och vrider på alla underbara kvilttyger med en salig uppsyn!
Säkert köper vi också mycket mer än vi egentligen skulle behöva och rimligen hinner sy upp, men är man tygtokig så är man!
Mitt redan välfyllda tyglager ökades med både blommiga, randiga och rutiga tyger och nu funderar jag på vad det skall bli av allt det vackra.

Här ses några av mina fynd:

Jag ska komplettera med bilder av mina egna arbeter allt eftersom. Tills dess visar jag det senaste, ett stjärntäcke lagt på de underbara Bohusklipporna vi har här hemma och vars färg varierar efter årets och dygnets gång!


Alla bilderna på min blogg är tagna av mig eller maken!

5 kommentarer:

 1. Onnea uudelle blogille!
  Odotinkin jo harrastusosastoa, tieäen taidokkaat tilkkutyösi. Taas on uusia ja kauniita!

  SvaraRadera
 2. PS. Laiskasta kielipäästä huolimatta huomaan kyllä, että nämä kuvat ovat tilkkuseuranne näyttelystä. Aivan verraton hanke lahjoittaa peitot sairaalaan (keskososasto?)! Suloinen on myös oma peittosi

  SvaraRadera
 3. No eihän ne kaikki täkit kuvissani ole sairaalan keskososastolle, vain ne pikkuiset pytte-peitot, kuten se minun eka kuvassa oleva.
  Lapphexorna ovat tehneet vajaat 400 pikkutäkkiä tähän mennessä ja koska meillä on meininki laittaa osasto pyttepeitoista siihen tulevaan suurnäyttelyyn, ompelemme kaikki lisää täyttä häkää.

  SvaraRadera
 4. Unohdin sanoa että pytte-peiton koko on vain 50x70 cm, sopiva semmoiselle voipaketin kokoiselle pikkuihmiselle...

  SvaraRadera
 5. Hieno blogi! olet kyllä taitava käsistäsi ja kekseliäs vielä lisäksi.

  SvaraRadera