söndag 17 juni 2012

I Rosens Namn

Så hade vi den festliga vernissagen av Lapphexornas sommarutställning "I rosens namn" i Palmhuset i Trädgårdsföreningwn i Göteborg i går, 16 juni.
Vår entréinstallation består av en massa 15x15-lappar som alla på ett eller annat sätt föreställer rosor. Vi bidrog med en lapp var och de monterades upp på en ställning av armeringsnät. Ett brudpar som vigdes i parken strax före vår utställning öppnade valde att fotograferas framför konstverket! Kul!


Av mig finns två enklare alsters med. Det skulle ju vara just rosor och jag hann inte skapa något nytt så det blev två äldre täcken. Några bilder med minglande vernissagepublik. På den första bilden syns ett av mina täcken i bakgrunden.

Det är en ljuvlig miljö att visa upp våra alsters i och de åtta kreativa Hexor som ordnade den offentliga hängningen gjorde ett bra jobb! Påhittigt att hänga täcken t o m från trädgrenar! Mitt täcke t.v.

En lång rad vackra festremsor hängde i parad och var gjorda med olika tekniker.


Samstämda färger bland bougainvilleans blommor

Samtidigt med utställningens öppnande var det också Quilta Offentlig-dag, så vi var ett 30-tal Hexor som satt och sydde ute i det fria framför Palmhuset. Många var de som kom fram och pratade med oss och var intresserade av våra arbeten. Kanske sådde vi ett o annat frö så att det blir några som vågar pröva själva också.
På bilden några quiltande Hexor, andra har kaffepaus.

1 kommentar:

  1. Va roligt att se bilderna från invigningen!
    Tack för att du delar med dig Sylvia.
    Hälsningar,
    Anita

    SvaraRadera