lördag 15 september 2012

Varma tumvantar och några sockor

Det har kommit en ny underbar bok om att på olika sätt tillverka tumvantar.

Boken tar upp den långa traditionen i Norden med klassiska mönster från olika håll, men även här finns även spännande berättelser om tillblivelsen av några moderna skapelser.

I Varma tumvantar och några sockor delar Eva Trotzig och hennes vänner med sig av mönster på både klassiska och moderna tumvantar och sockor. Här blandas en mängd modeller, tekniker och svårighetsgrader - här finns nålbundna vantar och sockor stickade av ullgarnseffsingar, tvåändsstickade vantar och de enklaste sockor. Här finns filtade vantar, randiga och fiskbensmönstrade vantar, sydda och och vävda vantar, moderna halvvantar för mobilanvändare, lekfulla barnvantar och praktfulla sockor för den stilmedvetne.
Den här boken är ingen nybörjarbok, den är för dig som redan kan grunderna i stickning och virkning. Den är för dig som vill utvecklas, inspireras, föra traditioner vidare och skapa nya traditioner!

Det ska bli spännande att försöka sticka några av de mönstrade vantarna... hoppas jag klarar av det ännu trots att jag inte stickat alls på jättelänge!

2 kommentarer:

  1. Den är fantastiskt vackert! Jag är kanske lite jävig eftersom jag har varit med och gjort två av mönsterna, men jag blir så inspirerad när jag bläddrar i boken. Rysligt fina och välskrivna mönster!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det! Roliga bilder också!

    SvaraRadera