torsdag 15 november 2012

Kul julklappsbok

Garnnystan och tygtravar med underrubriken Virka, brodera och sy lättare lappteknik är en ny färgglad bok från Semic förlag. 

Den kan säkert bli en kul julklappsbok till den som inte är så van att handarbeta men som gärna vill!Boken är skriven av två tjejer som helt enkelt inte kan låta bli sina garnnystan och tygtravar... Det resulterade i denna bok fylld av inredningstips, kreativa idéer, personliga detaljer och roliga prylar av garn och tyg.

Här beskrivs hur man tar hand om loppisfynd, syr nytt av gammalt och hittar nya användningsområden för gamla saker. Det är det som gör hemmet personligt!

Bland idéerna finns en söt gardin av gamla dukar, färgglada dynor, kuddar och flaggspel. Mycket är sytt av gamla tyger. Lakan från 70-talet kom exempelvis till användning i ett lapptäcke. Här finns den allra enklaste formen av broderi, liksom applikationer och vackra band i många arbeten. Virkade vaser, plädar, sittpuffar och mattor är andra exempel.

Många har fått upp ögonen för att virka mormorsrutor, en mycket avkopplande sysselsättning och som är lätt att ha med sig överallt. Mormorsrutan finns naturligtvis med även i denna bok, nu i sällskap med den fina virkade afrikanska blomman. 

Boken avslutas med charmigt julpyssel, det passar ju om man får boken redan före jul! Sy t.ex. dina julkort - ta ut svängarna helt enkelt, men framför allt - ha kul!

ISBN: 9789155258276

3 kommentarer:

 1. DET låter som en bok helt i min smak! Tror jag ska tipsa några närstående att den finns ....... och att jag hade behövt en sådan!
  Ha det gott!
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 2. Hejsan Sylvia
  Kanske du kan hjälpa mig med namnet på en bok Jag såg den när jag var i Ulrichehamn i Vestergötland i denne week end. Det var ett svenskt lapptäcke bok som var häftad med flexband i ryggen. Det innehöll täcken var gjorda i ljus Stofer, och jag tror att det nyligen har publicerats.
  Jag är tillbaka i Danmark och önskar jag kunde hitta den igen.
  Jag vet att det är begränsad information, men jag kan se på din blogg att du är aktuell med nya saker. Förlåt mitt svenska.
  Venliga hälsningar
  Inge

  SvaraRadera